שם : אדריאן שוורץ
שנת לידה : 1948
מגורים אחרונים : תל אביב
מהות העבירה : אונס של ילדה בת 10
גזר דין : 20 שנות מאסר
תאריך גזר הדין : ינואר 1992
סיפור אישי
אדריאן שוורץ, אלוף ישראל בשש-בש תושב תל אביב, הוא פדופיל. שוורץ הורשע כבר בשנת 1969 בעבירות מין בילדות ונידון ל-14 שנות מאסר. הוא שוחרר בשנת 1978, אחרי שריצה תשע שנים מתוך העונש. בפברואר 1991 התקבל דיווח על ילדה בת 10 מירושלים שנאנסה על ידי גבר כבן 40. האנס פיתה אותה לגשת יחד איתו לבית ברחוב הרמב”ן בבירה, שם ביקש ממנה “לחפש את האור”. אז הורה לילדה לפשוט את בגדיה ולשכב על המזרן שהיה במקום תוך שהוא מאיים עליה עם סכין בידו. שוורץ אנס את הילדה. בחקירתה במשטרה מסרה הילדה תיאור של האנס, שפורסם על ידי המשטרה בכלי התקשורת. כעבור מספר ימים התקבלה הודעה אנונימית לפיה אותר אדם העונה על תיאור החשוד באונס בבית קפה בירושלים. השוטר שהגיע למקום עצר את שוורץ, אמן שחמט שזכה בתחרויות בינלאומיות. בחיפוש בכליו של שוורץ נמצא מצת לבן, נרתיק מפתחות שחור ובתוכו שלוש מפתחות ואולר צהוב. השוטר הצליח לפתוח את דלת המקלט ברחוב רמב”ן בעזרת אחד המפתחות שנמצאו אצל שוורץ. הרשעתו של שוורץ באותו מקרה נסמכה על עדותה של הילדה ועל חיזוקים שנמצאו לעדות זו. כך למשל זיהתה הילדה את ארנקו של שוורץ במסדר זיהוי ארנקים, היעדרותו ממועדון השחמט בו שהה בפרק הזמן שבו התרחש מעשה האינוס, וחזרתו אליו לאחר מספר שעות, כשהוא נסער ועצבני. שוורץ הואשם בזמנו בשבעה מקרי אונס וביצוע מעשים מגונים בילדות. הפרקליטות התבססה אז בכתב האישום המקורי על מסדרי הזיהוי שנערכו לקורבנות.
בית המשפט זיכה אותו מחמישה מקרי אונס לאחר שנקבע כי נפלו פגמים במסדר הזיהוי ולכן לא יכולים לשמש כראיות. בית המשפט המחוזי גזר עליו 25 שנות מאסר. שוורץ ערער לבית המשפט העליון וב-1995 זוכה מאישום נוסף, בגין טעות בעריכת מסדר הזיהוי ועונשו הופחת בחמש שנים. המקרה היחיד שנותר הוא אונס הילדה בירושלים. שוורץ מצידו, המשיך לטעון לחפותו וכי הילדה טעתה בתום לב כאשר זיהתה את תמונתו. במשך כל תקופת מאסרו חזר והגיש שוורץ בקשות חוזרות ונשנות לקיום משפט חוזר. בסופו של דבר, בשנת 2005, בית המשפט העליון קיבל את הערעור והורה לערוך לשוורץ משפט חוזר. מכיוון שבתחילת שנות ה-90 בדיקות דנ”א לא היו בשימוש המשטרה ובתי המשפט, דרש שוורץ לעבור בדיקה שממצאיה יושוו עם כתם דם שנמצא בזירת האונס. במשפט החוזר שנערך בבית המשפט המחוזי בתל אביב, הציגו ההגנה והתביעה חוות דעת שונות לגבי בדיקות הדנ”א. בסך הכל הוגשו לבית המשפט שבע חוות דעת של מומחים. במרץ 2006 הודיעה הפרקליטות לבית המשפט כי מבדיקות הדנ”א עולות ראיות חדשות שקושרות את שוורץ לשני אישומי אונס, מהם זוכה ב-1992 במשפטו המקורי. אלא שעל פי החוק הישראלי, לא ניתן לקיים משפט חוזר בעניין אישומים שבהם זוכה נאשם בעבר. משום כך התנהל המשפט החוזר רק בעניין האישום בו הורשע שוורץ – אונס הילדה מירושלים. לאחר ארבע שנים של ניהול משפט רווי יצרים, הכריע לבסוף בית המשפט: אדריאן שוורץ אשם.
בספטמסר 2010, עם שחרורו מהכלא, עבר שוורץ להתגורר בדירת חדר קטנה בקומת המרתף של בניין שקט ברחוב בן־עזרא בתל אביב. את דמי השכירות משלם עבורו עו”ד פלילי ידוע מתל אביב, שלקח את אדריאן תחת חסותו ומנסה לעזור לו מאז שחרורו. עורך הדין, המשוכנע בחפותו של שוורץ, סבור שלאחר ששילם את חובו לחברה צריך לסייע לו להשתקם. בבית־הספר היסודי גרץ, המרוחק רק 300 מטר מהרחוב שבו מתגורר שוורץ, ביקשו מחברת האבטחה להגביר את העירנות ואת השמירה. המנהלת אף הציגה את תמונתו בפני המורים וביקשה מהם “פיתחו עיניים ודווחו”. יו”ר הנהגת ההורים בבית־הספר, לא הסתפק בכך ופנה במכתב למשטרה, לראש העירייה ולפרקליטות וסקר בפניהם את שפע המוסדות הממוקמים במרחק הליכה קצר מביתו של שוורץ “לא ברור מי נתן דעתו לכמות מתקני הילדים ברחוב ובשכונה ולמספר הגדול של ילדים המסתובבים בה (כ־200 בקירוב)”. בפברואר 2014 הגיש שוורץ ערעור נוסף על הרשאתו.
כתבות על העבריין